recept: Sajtos gnocchi, Kifőzde
Sajtos gnocchi
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

1 kg héjában főtt krumpli,
20 dkg finomliszt,
2 dl tejföl,
2 leveskocka,
5 dkg reszelt sajt,
1 csipet őrölt szerecsendió,
só, bors ízlés szerint


Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra.
Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával ferdén a tetejét, és rakjuk félre, amíg a sajtmártást elkészítjük.
(Itt egy egyszerűsített változat sajtmártásra:
Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.)
Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat (erő-, zöldség-, vagy marhahúsleves kocka egyaránt jó) feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, belerakjuk a szószba és összekeverjük.
Reszelt sajttal tálaljuk.
Ha jól sikerült a tészta, léphetünk tovább a barackos gombóc, szilvásgombóc és a nudlik elkészítéséhez - és hát megenni sem egy utolsó mulatság ezeket a jól bevált, finom ételeket.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: sajtmártás
 barackos gombóc
 szilvásgombóc
 mákos nudli
 prézlis nudli

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.09.05. Utoljára frissítve: 2008.09.14.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 20:20:17 - 1.44)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez