Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
1 kg héjában főtt krumpli, 20 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, 2 leveskocka, 5 dkg reszelt sajt, 1 csipet őrölt szerecsendió, só, bors ízlés szerint |
Törjük át a főttkrumplit és gyúrjuk össze a liszttel és a csipetnyi szerecsendióval. Egy darabka tésztából gyúrjunk cipót. Lisztezett deszkán a tenyerünkkel sodorjuk hüvelykujj vastagságban hosszúkásra és vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra. Forgassuk meg lisztben és óvatosan nyomjuk meg villával ferdén a tetejét, és rakjuk félre, amíg a sajtmártást elkészítjük. (Itt egy egyszerűsített változat sajtmártásra: Melegítsük meg a tejfölt egy kis edényben. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, sót, borsot és kevergessük alacsony hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.) Egy nagy edényt töltsünk meg félig vízzel, amiben a leveskockákat (erő-, zöldség-, vagy marhahúsleves kocka egyaránt jó) feloldottuk, forraljuk fel. Dobjuk a gnocchit a zöldséglevesbe és főzzük amíg a tetejére jön. Jól lecsöpögtetjük, belerakjuk a szószba és összekeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk. Ha jól sikerült a tészta, léphetünk tovább a barackos gombóc, szilvásgombóc és a nudlik elkészítéséhez - és hát megenni sem egy utolsó mulatság ezeket a jól bevált, finom ételeket. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|